Ronnie Gardiner Methode

RGM – Ronnie Gardiner Methode
– Zet uw brein in beweging –

RGM, de Ronnie Gardiner Methode, is een vrolijke oefenmethode waarbij ritme en muziek worden ingezet om lichaam en hersenen te stimuleren. Deze oefenmethode sluit aan bij recente wetenschappelijke ontwikkelingen betreffende de neuroplasticiteit van het brein. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden zoals zien, horen, motoriek, spraak, geheugen, is het een sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.

Deelnemers doen oefeningen op het ritme van muziek, zittend of staand en aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en de bijbehorende klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

RGM werkt aan verbetering van

het concentratievermogen
het zelfvertrouwen
de motorische vaardigheden
een positieve levenshouding
de balans in het lichaam
de coördinatie van spraak, lees- en leervermogen.
de samenwerking tussen hersenhelften
het energieniveau!

Voor wie?

Deze intensieve oefenmethode is zeer geschikt voor alle mensen van 7 tot 100.

Voor alle mensen die actief willen blijven of voor mensen met neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson, Multiple sclerose (MS) en Cerebrovasculair Accident (CVA) / Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Ook kinderen met dyslexie, dyscalculie en aandachtsstoornissen (ADHD) kunnen op een leuke manier hun vaardigheden vergroten.

Cursussen en Data

Bij Praktijk de Den hebben we drie RGM practitioners. We zijn erg enthousiast en starten via Icare regelmatig verschillende nieuwe groepen. Houd de website van Icare in de gaten voor nieuwe cursussen en data.

Instapcursus

Maak kennis met de Ronnie Gardiner Methode (RGM) tijdens deze cursus van 10 lessen. De beweging op het ritme van muziek zet verschillende delen van het lichaam aan het werk. U beweegt op het ritme van muziek. Ogen, oren, handen en voeten, alles beweegt mee. Meer over de instapcursus RGM.

Vervolgcursus

De vervolgcursus bestaat uit 10 lessen. Tijdens de instapcursus heeft u kennis gemaakt met de RGM en het bewegen op ritmische muziek. De principes en de methode blijven gelijk, alleen alles is nét wat uitdagender dan de instapcursus. Zo bouwt u verder aan de neurale verbindingen in de hersenen. U stimuleert daarbij de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft. Meer over de vervolgcursus RGM.

Kennismaking / introductieles

Kom met ons in contact voor een kennismaking met RGM of voor het volgen van een introductieles. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van Icare en kunt u opgeven bij Praktijk de Den.